Helsinki-Vantaan Lentokenttä

Nimestään huolimatta Suomen suurin lentokenttä Helsinki-Vantaa sijaitsee Vantaan rajojen sisäpuolella. Helsinki on kuitenkin globaalisti tunnetumpi kaupunki, joten se on lentokentän nimeen tämän vuoksi lisätty. Helsinki-Vantaan lentokenttä liikennöi n. 500 lentoa päivässä. Lentokenttä on niittänyt myös mainetta kansainvälisesti, sillä sitä pidetään yleisesti yhtenä maailman parhaimmista lentokentistä.

Palvelut kentällä

Helsinki-Vantaan lentokentällä sijaitsee yli 100 palvelupistettä, joihin lukeutuu mm. Burger King, Parturi, Alepa, sekä vaikkapa Money Exchange -rahanvaihtopiste. Kentän läheisyydessä toimii myös useita hotelleja, joita matkailijat voivat käyttää hyödykseen, saapuessaan Suomeen. Lentokentältä löytyy myös erikoisempi palveluntarjoaja, joka on nimeltään Airport-taxi. Lentokentällä toimiva Airport-taxi on tiettävästi Suomen ainoa, kimppakyytejä tarjoava, sekä lentokentällä toimiva kuljetusalan yritys. Heidän palvelutiskinsä sijaitsevat terminaaleissa 1, sekä 2A. Halvimmillaan saatat päästä jopa 15 eurolla kentältä, Helsingin keskustaan, jonne on matkaa n. 25 kilometriä. Kimppataksin kyytiin mahtuu kerrallaan n. 10 ihmistä, joten tämä palvelu ei välttämättä sovi yksityisyydestä nauttiville matkaajille. Löytyy kentälle ja kentältä kulkemiseen toki myös muitakin vaihtoehtoja.

Finnair

Vaikka usein Finnair mielletään lentokentän omistajaksi, on tämä kuitenkin vain lentoyhtiö muiden joukossa. Luonnollisesti, kyseessä on Suomalainen lentoyhtiö, jonka kotikenttänä toimii Finavian omistama, Helsinki-Vantaan lentokenttä. Finnairin lentokoneet ovat usein Boeing merkkisiä ja lentoyhtiö liikennöi tuhansiin kohteisiin, ympäri maailman. Myös Finnair on niittänyt menestystä kansainvälisissä ilmailualan julkaisuissa, sillä yhtiö on tunnettu tinkimättömästä laadustaan, sekä erittäin korkeasta ammattiosaamisestaan. Finnair on perustettu 1923, joka tarkoittaa sitä, että maailmasta löytyy ainoastaan viisi kappaletta (5) lentoyhtiöitä, jotka ovat perustettu ennen Finnairia. Rakas lentoyhtiömme on siis lähes 100-vuotta vanha.

Suomesta suoraan Maltalle

Malta on suomalaisille hyvin tuttu paikka, mutta sinne navigoiminen on valitettavasti ollut tähän mennessä hyvin hankalaa. Menekki Maltan suuntaan on erittäin kova, sillä ulkomaalaisissa peliyhtiöissä työskentelevät Suomalaiset, matkustavat välimeren paratiisisaarelle kiihtyvällä tahdilla. Ennen Air Balticin reittilentoa, suomalaiset ovat joutuneet matkustamaan usein joko Hollannin, tai Saksan kautta, päästäkseen Maltalle. Air Baltic on kuitenkin vuonna 2017 aloittanut lentoliikenteen operoimisen suoraan Maltalle, ilman välipysähdyksiä. Nykypäivänä Maltalle muuttaminen, sekä siellä lomailu onkin entistä helpompaa. Mikäli olet kiinnostunut työskentelemään Maltalla, suosittelemme että tarkistat mahdolliset työnantajasi tästä linkistä, sillä siellä on listattu kymmeniä eri peliyhtiöitä, joilla rekryt ovat tälläkin hetkellä auki!

Tulevaisuus Helsinki-Vantaalla

Tulevaisuudennäkymät lupaavat erinomaista jatkuvuutta yhdelle maailman parhaimmalle lentokentälle, sillä uudistuksia kaavaillaan kiihtyvällä tahdilla. Esimerkiksi T3 (Terminaali 3) on määrä valmistua vuoden 2019 loppuun mennessä, joka lisää matkustajien ja lentoyhtiöiden kapasiteettia huomattavasti. Tämän uudistuksen onkin oletettu tuovan ylimääräiset 100 000 kävijää vuodessa, joka tarkoittaa valtavia rahamääriä alueen palveluille, sekä toiminnoille.

Lentokentällä on myös otettu käyttöön Suomen ensimmäiset, itseohjautuvat robottibussit. Robottiautot kiertävät lentoaseman ympäristöä, sekä tuovat esimerkiksi kilometrin säteellä sijaitsevilta lentoparkkialueilta ihmisiä suoraan kentälle. Myös vuonna 2017 valmistunut kehärata (junayhteydet Helsingistä, suoraan lentokentälle) on tuonut osaltaan helppoutta matkustamiseen, sillä keskustasta pääset n. 30 minuutissa suoraan Lentokentälle sisään. Valtava, maan alle rakennettu juna-asema sijaitsee fyysisesti n. kilometrin päässä terminaali ykkösestä, mutta sinne pääsee kätevästi maanalaisia käytäviäkin pitkin. Junalippu maksaa n. 5€, joten tämä on usein halvin tapa reissata lentokentän ja ydinkeskustan välillä.

Seuraavana isona hankkeena Helsinki-Vantaan kentälle ollaan pilotoimassa eräänlaista kasvojentunnistusohjelmaa, joka voisi tulevaisuudessa mahdollistaa matkustajien tunnistamisen, ilman passin näyttämistä. Hanke on vasta pilotointivaiheessa, joten hirveästi siitä ei ole julkisuuteen vielä tietoja valunut.

Privacy Policy